donderdag 12 september 2013

Parkmat

Ik weet het, 't is al weer veel te lang geleden dat ik nog eens een berichtje heb geplaatst. Het goede nieuws is dat ik niet gestopt ben met naaien, alleen maar met berichten plaatsen. Waarom, teveel werk, teveel zin om andere dingen te doen (zoals naaien), te weinig zin om 's avonds nog mijn pc aan te zetten, te lui om de foto's van de camera naar de pc over te laden, mijn tijd steken in andermans blogs lezen...
Veel excuses dus maar ik blijf een eigen blogje leuk vinden, al is het maar om het overzicht te bewaren van alles dat ik ooit zelf heb gemaakt. En daarom, weer eens een berichtje.
 
Dit parkmatje heb ik eigenlijk al een hele tijd geleden gemaakt, ergens vorig jaar in het najaar. Oma had ons oud park naar beneden gehaald voor als onze kleine spruit op bezoek komt. Mits een schilderlaagje was het park nog in prima staat maar het matrasje dat erin lag, zag er niet meer uit. Alleen, dit park heeft andere, kleinere afmetingen dan alle parken die je de dag van vandaag kan kopen. Dus had ik besloten om dan maar zelf een matje voor erin te maken.
 
Ik heb superzachte fleece dekentjes gekocht, eentje in fuchsia roze en eentje in paars. Het middenstuk werd in blokjes gemaakt met een effen omranding errond en aan elke hoek 2 linten om het doek te kunnen vastmaken aan het park. De blokjes zijn niet perfect op elkaar gestikt (patchwork zal dus nog niet direct iets voor mij zijn, hoe mooi ik het ook vind) maar voor dit doel en met deze pluizige stof valt dit best wel mee.

 
 
Net de dag dat het af was, kreeg ik bezoek en mochten we een fles "Groot geluk" wijn ontvangen. Niet het matje maar wel onze Nona is inderdaad ons eigen groot geluk. Vandaar dat een foto van haar met de wijn niet mocht ontbreken.
 
 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten