maandag 28 oktober 2013

Het eerste jurkje

Het eerste jurkje kwam ergens eind vorig jaar tot stand. Ondertussen is het uiteraard al veel te klein. Ik heb aan de lijve ondervonden dat babies tussen 4 en 14 maanden geweldig veel groeien. Maar goed, dat is een heel goede reden voor nieuwe jurkjes.
 
Waarom is dit nog niet eerder geblogd geraakt, vraag je je nu wellicht af. Wel, ik heb mij dat ook al vele malen afgevraagd maar nu is het mij zelf duidelijk geworden. Telkens als ik blogger opstart, zie ik al die blogs van mensen wiens blog ik volg en dan begin ik gewoon te lezen. Bijgevolg is mijn tijd weer op om zelf een blogje te schrijven. VoilĂ , eigenlijk is het uw schuld.
 
Niet dat ik dat iemand hier serieus ga verwijten want ik geniet veel te veel van al die mooie maaksels en al die tips en patroontjes. Mijn 'naai' tijd is te beperkt om alles ook eens te maken, alhoewel ik dat wel zou willen, maar ik geniet al enorm veel van het meevolgen en kijken naar al dat moois.
 
Maar goed, het jurkje nu. Het is een heel eenvoudig A-lijn jurkje geworden, een patroontje dat ik hier gevonden heb. Ik heb echter gewerkt met slechts 1 stof (babyribfluweel), zonder voering en alle kanten werden afgewerkt met biais. Het sluit bovenaan op de schouders met een knop (deze waren rood toen ik ze kocht maar na een paar wasbeurten was de mooie rode verf er al deels af zoals je kan zien op foto 2. Supereenvoudig dus maar onze dochter heeft er toch een aantal maanden veel plezier aan gehad.


 Geen opmerkingen:

Een reactie posten