dinsdag 13 december 2016

Een efforke

Mijn nicht, de jongste van de familie, heeft een baby gekregen. En omdat het wellicht de laatste baby in de familie is (toch van mijn generatie neven en nichten), besloot ik eens een efforke te doen. En daarom niet één cadeautje maar eentje in 6 delen.

Het eerste heb ik al gigantisch veel keer gemaakt als geboortecadeau, het knap zakje uit Zo Geknipt 1.

Het tweede is zo'n heel zacht dekentje die ik in blogland al zoveel heb zien passeren. De ene kant uit zachte fleece, de andere kant uit katoen, afgewerkt met een paspelband ertussen.


Deel 3 is het gingerbreadhemdje uit Home made mini couture. Ik maakte de kleinste maat maar die is uiteraard nog veel te groot voor een pasgeboren baby. Daarom heb ik onze Nona gevraagd om te poseren (en dat deed ze maar al te graag)

 
 Let op de bijna doorlopende print :-)

Deel 4 is een bijpassende Cinnamon sjalopet uit hetzelfde boek :
Deel 5 uit de reeks is een bijpassende Vink tas (die ik iets versmald heb) omdat je als jonge ouders nu eenmaal nooit genoeg tassen kunt hebben om telkens de hele verhuis te regelen die zo'n kleine baby met zich meebrengt.


En deel zes, het One to hug jasje van Mind the whale. Ik had er wat tegenop gezien maar dit was voor niets nodig. Wat een plezier om te maken. Een goede handleiding doet toch wonderen!
Ondertussen is de kleine Torben al 1 jaar geworden. Gelukkig zijn de cadeautjes al vele maanden eerder afgegeven maar het bloggen is een beetje op de achtergrond geraakt. Wie weet doe ik nog eens een inhaalpoging. Dan krijgen jullie alle ongeblogde dingen stukje bij beetje wel te zien. Want er is wel degelijk genaaid!


4 opmerkingen:

 1. Barbardavel@hotmail.com18 december 2016 om 22:31

  Meer van dat zou ik zeggen. Niet voor Torben bedoel ik. Maar wellicht heeft Nona nog veel zelfgemaakte rokjes en jassen?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Euh... slik, wàt een geboortecadeau!!!
  --dat slikken is omdat ik denk aan de hoop kaartjes aan de muur waar ik nog geen actie aan koppelde, laat staan zo'n actie als die van jou!--

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Als ik zie wat jij allemaal vanonder je naaimachine tovert, dan moet ik toch wel eventjes slikken hoor.
   Bij mij zitten er vooral heel veel dingen in mijn hoofd, maar te weinig tijd om ze uit te werken.

   Verwijderen