woensdag 26 april 2017

Twee projecten voor de prijs van één!

Een bomberjasje stond al heel lang op mijn verlanglijstje maar dat zag er telkens nogal ingewikkeld uit en dus uitgesteld. Verschillende patronen werden vergeleken, in elke winkel werden de bomberjasjes bekeken en uiteindelijk had ik toch een idee in mijn hoofd met wat ik wou. Ze mochten absoluut wat langer zijn dan deze in de winkel. En alhoewel ik de versies in satijn of andere lichte stoffen wel heel mooi vind, ik wou toch eerder een jasje dat ook wat warmte gaf want dat is nu net de reden dat ik zo'n jasje zou aantrekken.
 
Voilà, van die criteria was ik vertrokken. Dan nog een goed patroon zoeken, liefst eentje die niet te ingewikkeld was en zou passen bij een wat dikkere tricot. Uiteindelijk heb ik mijn oog laten vallen op het patroon in de Burda easy van dit voorjaar, vooral het woordje "easy" sprak me wel aan :-).
 
Ik had een goedkoop tricot stofje op de kop getikt op een stoffenmarkt en hiermee wou ik dit wel uittesten. Het stofje had amper 5 euro de meter gekost en met anderhalve meter zou het me wel lukken. Het stofje heeft een doorstikte voorkant, een tussenlaag in een soort wattine en een zwart-gouden achterkant. Eigenlijk vond ik de achterkant ook wel leuk. Dus ipv boordstof te gebruiken, heb ik de achterkant gebruikt voor de kraag, mouw- en tailleboorden. Waar ik rekening mee moest houden was dat deze stof wel iets minder rek bevat dan de doorsnee boordstof maar voor het jasje was dit geen probleem.
 


 
 
Toen Nona de stof met de blinkende achterkant zag, begonnen haar oogjes ook al een beetje te stralen. En gezien ik toch heel graag restjes opgebruik, heb ik er nog eens een leonora sweater uit gemaakt. Ik heb wel serieus moeten passen en meten om alle delen er nog uit te kunnen krijgen maar het is gelukt. De hals heb ik wel een beetje moeten uitdiepen omwille van de beperkte rek in de stof. Heel spannen eventjes want ik moest dan wel een nieuwe halsboord knippen en de stof was al zo goed als op. Maar goed, eind goed, al goed en geen vierkante centimeter meer voor mijn restjesbak, zo zou het wel wat vaker mogen zijn :-)
 


 
Patroon : Bomber jas - Burda easy lente/zomer 2017
Patroon : Leonora sweater - LMVsept/okt 2015
Stof : Stoffenmarkt Hulst
Rits : Veritas
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten