vrijdag 3 augustus 2018

In opdracht

Een miljoen ideetjes zwerven er door mijn hoofd. Telkens als ik een mooi patroontje zie passeren (en geloof me, dat gebeurt heel frequent), wil ik het maken. Zoveel ideeën, zoveel goesting en zo weinig tijd. Daarom dat ik elk verzoek om iets te maken categoriek weiger.
 
Maar om het leven een beetje leuker te maken, moet je voor elke zoveelste "neen", ook eens "ja" zeggen. En deze keer heb ik "ja" gezegd. Omdat ik het een leuk opdrachtje vond, omdat het eens iets anders was.
 
De opdracht was een lange smalle jurk met kant en spaghettibandjes voor het afstudeerfeest, einde middelbaar. Na het doorzoeken van vele patroontjes zijn we uiteindelijk uitgekomen bij een kokerrok en een fijn topje met spaghettibandjes. En zie hier, het resultaat :


Een bijkomende reden waarom ik normaalgezien niet in opdracht werk is dat naaien een hobby is voor mij. Geen deadlines en geen stress als er iets mislukt (alhoewel ik in dat laatste nog niet helemaal geperfectioneerd ben :-)). Alhoewel het vrij simpele kledingstukken waren, heb ik gemerkt dat er toch wat meer stress bij komt kijken dan als het enkel voor mezelf is. Je merkt de imperfecties op en neen, dat vind ik dan weer niet ok. De stof van het topje was van de ragfijne soort die niet bijzonder blij was om onder mijn naaimachine te moeten blijven liggen. De onderkant heb ik dan ook afgewerkt met een rolzoom met de lock. Wat een gemak zeg, waarom ik die rolzoom nooit eerder gebruikte is mij nu een groot raadsel.
  
Om de reden aangehaald aan het begin van deze blog, ben ik nog steeds niet van plan om veel in opdracht te werken. Maar ik heb hier wel voldoening uit gehaald. Ik heb nieuwe patronen leren kennen die ik anders voor mezelf nooit zou maken. Dankzij deze opdracht heb ik ondertussen een aangepaste Kristy voor mezelf gemaakt en staat er nog één op de planning. Ik heb de rolzoom ontdekt (joepie!). En ik heb mijn machine leren aanpassen om met dunne stoffen te werken. Dus eigenlijk wel win-win.
 
Justine, van harte gefeliciteerd nog met je afstuderen. Ik wens je nog een schitterende toekomst! Ik ben zo blij dat je kon stralen op deze voor jou heel bijzondere dag! Dankjewel dat ik daar een heel klein stukje aan heb mogen meewerken.
 
 
Patroon rok : Kristy rok - LMV - editie nov-dec 2015
Patroon topje : Leila top - LMV - editie mei-juni 2015
Stof : Modecoupon Sint-Niklaas
Stof rok : rode katoen tricot en rekbare kant
Stof top : rode voile, zwarte bandjes (Veritas)

2 opmerkingen: